با مروری صفحات سیاسی روزنامهها میتوان به چهار خبر، گزارش و مصاحبه اشاره کرد که در زیر میخوانید.
انتقاد کیهان از شرق
روزنامه کیهان در صفحه سیاسی خود با انتقاد از روزنامه شرق به خاطر انعکاس خبر لغو امتیاز فیلم اصغر فرهادی این رونامه را به دروغ گویی و تحریف اخبار در این زمینه متهم کرد.
کیهان نوشت: «يكي از روزنامههاي زنجيرهاي در حمايت از اين فيلمساز همسو با جريانات ضد انقلاب، دست به تحريف واقعيت و تحريك احساسات مخاطبان خود زد. اين روزنامه، ديروز با چاپ عكس بزرگي از فرهادي در صفحه نخست خود، دليل لغو مجوز فيلم تازه وي را، تنها اين دانست كه فيلمساز ياد شده، در متن جشن سينماي ايران آرزو كرد چند سينماگر به فعاليت سينمايي مشغول شوند.»
کیهان دو ایران به مطلب شرق گرفت و نوشت که این روزنامه درباره این دو ایراد توضیحی نداده است.
دو ایراد کیهان به این شرح است:
اولا؛ برخي از سينماگران، اساسا افرادي هستند كه به سبب اعمال مجرمانه، روي برگشتن به ايران را ندارند. «محسن مخملباف» كسي است كه علنا به خدمت سرويس هاي اطلاعاتي بيگانه درآمده و در بوق هاي استكباري چون راديو فردا- ارگان سيا- ناسزاگويي آنان عليه مردم ايران را نشخوار مي كند و يا گلشيفته فراهاني بازيگري است كه روز 11 سپتامبر همراه با فردي كه به ساحت قرآن كريم هتاكي كرده است، آهنگي را در توجيه تجاوز آمريكا به عراق و افغانستان اجرا كرد كه در آن حمله وحشيانه آمريكا به اين دو كشور مسلمان به بهانه يك حادثه تروريستي موجه قلمداد شده بود.
ثانيا؛ روزنامه مذكور ننوشت جناب آقاي فيلمساز، در متن يك مراسم رسمي و در حضور خبرنگاران، خواهان تغيير حاكميت جمهوري اسلامي ايران شده است!
کیهان سپس از نویسنده روزنامه شرق پرسید که آيا نظر فردي با اين خصوصيات و اقدامات ياد شده را مي توان تنها در حد و اندازه بيان يك نظر معمولي معرفي كرد؟
نبوی: گفتمان احمدی نژاد بازتعریف گفتمان حضرت امام(ره) بود
مدیر مسئول روزنامه رسالت در گفت و گو با روزنامه خبر اظهارات احمدینژاد در نیویورک را در مسیر بازتعریف گفتمان حضرت امام(ره) و ادامه حرکتی ایشان دانست.
مرتضی نبوی با حمایت از اظهارات رییس جمهور در سفر به آمریکا اظهار کرد در حقیقت حضرت امام(ره) رهبری کبیر انقلاب و معمار این نظام هستند. در مواضع کلی این گفتمان که حضرت امام(ره) مطرح کردند زنده و پویا است. با تبیینی که من داشتم گفتمان آقای احمدی نژاد در مسیر بازتعریف گفتمان حضرت امام(ره) و ادامه مسیر حرکتی بود که ایشان به وجود آوردند.
وی ادامه داد بنابراین کاربرد گفتمان امام(ره) و انقلاب از سوی رییس جمهور نه سوء استفاده است و نه استفاده ابزاری. بلکه در جهت همان اهداف و ادبیات آمده است.
نبوی یکی از ابعاد مهم کار احمدی نژاد را استفاده از بعد بسیار برجسته انقلاب اسلامی یعنی دیپلماسی عمومی دانست و گفت: «اکثرا استفاده ایشان از ظرفیت سازمان ملل و روزهایی که در آن جا حضور داشت را فوق العاده ارزیابی کردند. ایشان توانست با افکار عمومی آمریکا و بسیاری از کشورها صحبت کرده و اعتراض ما نسبت به وضع موجود را به خوبی و با منطق بسیار قوی بیان کند و با بهترین نحو ممکن توانست وضع موجود را به چالش بکشد.»
رسالت> مجلس شان خود را حفظ کند
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود به موضوع جایگاه مجلس پرداخته است، محمد کاظم انبارلویی یادداشت نویس این روزنامه معتقد است حفظ شأن و منزلت مجلس يك امر مهم در پاسداشت جمهوريت نظام است. مجلس محل تجلي اراده ملت در مديريت كشور و نظارت بر آن است. به همين دليل امام(ره) مجلس را در راس امور ميدانست و مقام معظم رهبري نيز بارها به اين سخن تفوه فرمودند. اين شأن را همه بايد مراعات كنند و نمايندگان ملت خود اولي به رعايت اين منزلت ميباشند.
انبارلویی با بیان این مقدمه در ادامه آورده است که اما متاسفانه گاهي اتفاقاتي در مجلس رخ ميدهد كه با شأن مجلس و پاسداشت اين معنا كه مجلس در راس امور است همخواني ندارد. عدم مشاركت نمايندگان در بحثها و غيبت و عدم حضور شمار كثيري از نمايندگان شأن و منزلت مجلس را فرو ميكاهد.
بنا به نوشته یادداشت نویس رسالت؛ روز يكشنبه گذشته مجلس پس از يك دوره طولاني تعطيلي به هنگام رسيدگي به برخي از طرحها در مرز 201 تشكيل شد. يكي از طرحهاي مطرح «فوريت طرح نظارت مجلس بر نمايندگان» بود. اين طرح با امضاي 150 نفر و توصيه رهبر انقلاب مبني بر نظارت مجلس بر عملكرد خود نمايندگان تهيه شده بود. اما پس از سخنان مخالف و موافق تنها 79 نفر راي موافق دادند!
وی با تفسیر این اتفاق در مجلس نوشت: «معناي اينكه 150 نفر فوريت طرحي را امضا ميكنند اين است كه آن طرح كف 150 راي را دارد. فوريت طرح ياد شده رد ميشود و قرار ميشود اين طرح به صورت عادي در دستور قرار گيرد. ظاهرا با عمر كوتاهي كه مجلس هشتم در پيش دارد اين دوره توفيق رسيدگي به آن را پيدا نميكند.»
مشاوران احمدینژاد به چه کاری مشغول هستند؟
روزنامه تهران امروز در گزارشی مفصل به وضعیت مشاوران رییس جمهور پس از گذشت پنج سال از آغاز دوران مسئولیت احمدی نژاد پرداخته است.
تهران امروز در این باره نوشت: در سال 84 و با روي كار آمدن دولت احمدينژاد، در حوزه مشاوران نيز چون بسياري از حوزههاي مديريتي تغييراتي وسيع رخ داد، از جمله افزايش تعداد مشاوران.
این روزنامه مشاوران احمدینژاد را 23 نفر دانست و عنوان کرد که این افراد در حاشیه دولت دهم قرار دارند.